onsdag 5 maj 2010

No och jag s 201 till slutet

Idag var det en sorglig lektion! Vi sa farväl till Lou, No och Lucas som vi har "levt" med nu i snart fyra månader.

Vi läste klart boken och i det allra sista avsnittet förstår Lous pappa att No bor hemma hos Lucas och att Lou och Lucas har hjälpts åt att gömma och ta hand om henne hela tiden. Lucas blir förbannad när han ser att No har mycket pengar på sig och han skriker "vad håller du på med, egentligen?"

Lou bestämmer sig för att hon ska stå på Nos sida och att de ska resa iväg tillsammans. De packar sina väskor och går ut. No vill köpa allt möjligt till Lou men Lou vill inte att hon ska göra av med så mycket pengar. De sover en natt på ett smutsigt hotell och dagen därpå går de för att köpa tågbiljetter för att försöka ta sig till Irland.

På stationen säger No att Lou ska vänta medan hon köper biljetterna. Lou sitter kvar, men tänker inte på att No tar sin resväska med sig när hon går. Lou sitter kvar själv och väntar. Hon väntar ända tills det blir mörkt, men No kommer aldrig tillbaka. Till slut går Lou hem ensam. När hon kommer hem tar hennes mamma henne i famnen.

I slutet får vi veta att läraren Monsieur Marin ska gå i pension. Han ger Lou en bok som han säger har betytt mycket för honom när han själv var ung. Lou förstår att det är en väldigt fin present hon har fått. När Lou går ropar Monsieur Marin efter henne:

- Mademoiselle Bertignac?
- Ja?
- Ge inte upp.

I det allra sista stycket kysser Lucas Lou och hon tänker att av alla frågor som hon funderar över är den om vilket håll man ska snurra tungan inte den viktigaste.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar