onsdag 13 januari 2010

Dagens lektion: brev till en utbytesstudent

Skolbiblioteket har beställt 10 exemplar av boken No och jag som vi ska läsa! :) Böckerna kommer nog nästa vecka så då har vi i alla fall tillgång till nästan ett exemplar var.

Igår på lektionen pratade vi om olika kulturer och i läroboken på s 119 nämnde de bland annat grungekultur och vegankultur. Vi diskuterade lite vad det betyder. Är man vegan betyder det att man inte äter något som kommer från djurriket (animaliska produkter kallar man det ibland) och man vill oftast heller inte t ex bära yllekläder, ha skinnjacka eller läderskor.

Grunge var en musikstil som utvecklades i nordvästra USA, främst i staden Seattle, i slutet av 1980- och början av 90-talet. Läs mer om grunge här. Det mest kända grungebandet är Nirvana som släppte albumet Nevermind 1991. Nirvanas sångare Kurt Cobain tog sitt liv i april 1994 och bandet upplöstes då. Här sjunger Nirvana en av sina mest kända låtar "Smells Like Teen Spirit" från 1991.



På lektionen idag fortsatte vi att prata om kultur och vi diskuterade vad som kan anses vara typiskt för svensk kultur. I boken beskrev de några företeelser och högtider som många förknippar med Sverige och svensk kultur. Det var bland annat midsommar, systembolaget, Lucia, dagis, vårdboende och kräftskiva.

Ni fick i uppgift att skriva ett brev till en utbytesstudent som ska komma till Sverige och förbereda personen på vad som väntar honom/henne. Ni som inte lämnade in breven idag ska lämna in senast på fredag.

På fredag ska vi börja läsa boken No och jag på lektionen och ni kommer att få en blogguppgift att skriva till på tisdag den 19/1.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar