fredag 22 januari 2010

No och jag s 19 - 32

Idag diskuterade vi bloggkommentarerna till uppgift 1 (se tidigare inlägg). På frågan om vad vi tror att det är för hemlighet som No har så svarade många att det kan röra sig om någon typ av missbruk i hemmet, att hon har utsatts för våld eller andra övergrepp, att hon har rymt eller att hon har blivit utslängd hemifrån.

Det viktigaste med kommentarerna är att man har tänkt något och att man kan förklara varför man har tänkt så. Det är också bra att försöka förutsäga vad man tror kommer att hända. Ni har alla en hel del att säga och vi ska bland annat träna mer på hur man kan formulera sig i skrift när man instämmer i vad någon annan skriver samt när man vill lägga till något eller om man har en helt annan uppfattning i frågan.
_____________________________________
Vi fortsatte att läsa idag. Det som har hänt är att Lou bjöd No på något att dricka på en bar. No beställde in vodka. Innan dess hälsade No på en man i lång, mörk rock på stationen. Enligt No var det en polis, men vi vet inte om det stämmer. Lou tycker att hon kan berätta saker om sig själv för No som hon inte kan berätta för någon annan.

Vi förstår att Lou har dålig självkänsla när hon förbereder sig för att gå på en fest som hon har blivit bjuden på, men sen känner hon sig så obekväm att hon i alla fall inte går dit. Lous mamma gör inget för att uppmuntra henne heller.

No säger att hon inte har några föräldrar, men när Lou frågar om de är döda säger hon "nej". Vi får veta att hon sover "lite här och där" och hos olika kompisar.

Vi får veta att Lou har gått hos en psykolog. Lou har en hög intelligens, men hon känner sig hela tiden utanför tillsammans med jämnåriga. Psykologen jämför henne med en extremt modern och välutrustad bil med många tillval och hon säger att "ingen vet hur många tillval du har eller vad du kan göra med dem". Det är bra, enligt psykologen, men hon "måste kunna trafikreglerna också". Med det tror vi att hon menar att man måste kunna fungera i sociala sammanhang, alltså tillsammans med andra, också.

Läraren Monsieur Marin ger Lou en artikel och en bok som handlar om hemlösa så att hon kan förbereda sitt föredrag. Nu måste hon också övertala No att hjälpa henne. Vi är lite osäkra på hur No kommer att reagera på det.

Så här ser restaurangen/baren som No och Lou var på ut i verkligheten :)

Bild: Brice Michel/snowcarbon http://www.snowcarbon.co.uk/paris-nord-paris-austerlitz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar