fredag 15 januari 2010

No och jag s 7-18

Gare d'Austerlitz, Paris

Idag började vi läsa boken No och jag. Det som har hänt hittills i boken är att berättarjaget, 13-åriga Lou Bertignac, ska hålla ett föredrag i skolan. Hon ska prata om hemlösa, särskilt unga hemlösa, men egentligen vill hon aboslut inte hålla föredrag och hon tänker på hur hon ska slippa göra det. Lou är egentligen duktig i skolan och har hoppat över två klasser. Hon "har en IQ på 160, men klarar inte av att knyta skorna", enligt henne själv.
Vi får också veta att Lucas går i hennes klass. Han verkar vara en ganska cool kille som inte bryr sig så mycket om skolan eller om att göra som läraren säger. Lou tänker att hon en dag ska "dra en rak linje" från Lucas till sig själv eller från sig själv till honom. Om Lous föräldrar får vi veta att "mamma inte har varit ute på flera år och (att) pappa gråter i smyg i badrummet" (s 10). Hon har inga syskon.
Lou brukar vara vid järnvägsstationen Gare d'Austerlitz för att titta på folk och en dag träffar hon No där. När Lou lämnar No på stationen förstår hon att No "inte hade någon som väntade på henne, inget hem, ingen dator och kanske ingenstans att ta vägen" (s 15).

Bild: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gare_d%27Austerlitz-RER_C.JPG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar