lördag 24 april 2010

Kommentar till uppgift 11

Den här gången frågade jag om Lou har rätt när hon säger att det inte är någon idé att drömma för verkligheten tar alltid över till slut.

I flera kommentarer kan man spåra en fatalistisk syn på tillvaron. Fatalistisk betyder att man tror att livet är bestämt av ödet och att vi styrs av vårt öde. Några av er skriver att det är livet som styr oss och inte vi som styr livet. Den motsatta synen finns också representerad i era kommentarer, nämligen den att världen består av människor och det är bara vi människor som har makten att ändra på saker och ting. Lili sammanfattar den gyllene medelvägen mellan de två synsätten på ett fint sätt i sin kommentar. Hon skriver:

Man får acceptera att i det ”verkliga” livet så är ingenting säkert och att verkligheten är som den är, även om det är en obehaglig och skrämmande sådan. Men å andra sidan så är drömmar en drivkraft, för då gör man så gott man kan för att uppnå och förverkliga dessa drömmar, och då är det möjligt att verkligheten smälter samman med drömmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar