lördag 20 mars 2010

No och jag s 123 - 134

Paris

No har fått ett jobb som hotellstäderska och ibland får hon också hoppa in och jobba i baren. Lous pappa köper champagne och de skålar för att Nos nya liv börjar.

När No är på jobbet är Lou och Lucas ensamma hemma hos Lucas på eftermiddagarna. De lyssnar på musik som Lucas har laddat ner. Han har också skapat en blogg på nätet som Lou får läsa.

No berättar mer om sin bakgrund. "Motorcykelmannen" och mamman bråkade mycket om No och om hur mamman behandlade No. Efter ett tag gav sig mannen iväg, men No minns att han var snäll mot henne. Mamman började dricka och fick sparken från sitt jobb. No gömde sig i skolan. Hon räckte aldrig upp handen eller sa något.

När No var 12 år fick hon flytta till en fosterfamilj och ibland kom hennes morfar och hälsade på henne där. Men på högstadiet började No röka, hänga på barer och komma hem sent. Hon ville inte gå och lägga sig eftersom hon var rädd för mörkret. Hon rymde ofta från fosterfamiljen och efter ett tag blev hon skickad till internatskola. Det var på den skolan hon träffade Loïc.

Lou tänker att det är annorlunda att vara arton år som No är. Då pratar vuxna med en som en jämbördig, inte som till ett barn, och så pratar Lous mamma med No. Lou känner det som små nålar i hjärtat när hon märker det.

Lou håller på med sina speciella experiment och No hjälper henne att utföra dem. No försöker ansöka om en bostad hos sin socialassistent, men det blir svårt eftersom No får halva sin lön svart. Lou vill inte att No ska flytta och påminner No om att de ska hålla ihop. Det är ett löfte som de har gett varandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar