lördag 6 mars 2010

No och jag s 91 - 106


Igår läste vi ett viktigt avsnitt i No och jag.

Lou bestämde sig för att försöka övertala sina föräldrar om att No kanske skulle kunna bo hemma hos dem. Lou vill att No ska komma på fötter och kunna söka ett jobb. Hon förbereder en argumentation som hon har lärt sig i skolan för att övertala sina föräldrar. Föräldrarna går med på att träffa No och för att No ska vara i mer presentabelt skick ordnar Lou så att hon kan duscha och få rena kläder hemma hos Lucas. Lucas bor i princip ensam i en stor lägenhet eftersom hans pappa är i Brasilien och hans mamma sällan är hemma.

Vi förstår att No är lite frånvarande och hon protesterar inte när Lou bestämmer vad som ska göras. No har tagit något slags läkemedel, får vi veta. Det första mötet med Lous föräldrar går trots allt bra. Lou är stolt över sina föräldrar som pratar normalt utan att iaktta No alltför mycket eller ställa för många jobbiga frågor.

No får bo i Thaïs gamla rum som de nu kallar för kontoret. Hon stannar mest på sitt rum och sover mycket i början. Hon försöker vara tyst och ta så lite plats som möjligt. Ett par gånger kommer Lou på henne med att stå med näsan mot fönstret och titta ut i natten.

I skolan har Lucas bytt plats och han sitter numera bredvid Lou längst fram i klassrummet. Lou får nu mer respekt av klasskompisarna än tidigare och hon tänker på att hon och Lucas har en hemlighet tillsammans.

Bild: www.railway-technology.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar