onsdag 10 februari 2010

Dagens lektion: frågor till Per Nilsson

Idag läste vi den här korta biografin över Per Nilssons författarskap. Efter texten om Per Nilsson finns en länk till en webbplats som heter Bokhora. Någon uppmärksammade det och undrade varför det stod så. Det kan man ju verkligen undra. Webbplatsen är skapad av fem kvinnor som älskar att läsa. De skriver om böcker, helt enkelt. De beskriver webbplatsen så här:

"En bokhora är en person som utan begränsningar eller betänkligheter omfamnar och slukar alla slags texter, helst i bokform. Bokhora är en webbplats där fem litteraturälskande kvinnor skriver om böcker, tidningar och andra texter de läser, samt om boklådor, aktuella litteraturdebatter och om allt annat som har att göra med deras största intresse: att läsa." Källa: www.bokhora.se

Själv måste jag erkänna att jag inte är förtjust i namnet de har valt. Jag hörde på er att ni också var tveksamma när vi pratade om det idag.
_________________________________
Vi skrev frågor till Per Nilsson tillsammans och fick ihop rätt så många. De handlade bland annat om varifrån han får sin inspiration och om någon av hans böcker är självbiografisk. Om vi har glömt frågorna till i morgon så får vi tjuvkika på papperen som grupperna har sparat.

Per Nilsson kommer till klassrummet i morgon klockan 12:40 - 13:40. Efter det har ni en kort rast och sedan medicinsk grundkurs och matte som vanligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar