söndag 14 februari 2010

No och jag s 62 - 76

I avsnittet vi läste i fredags letar Lou efter No. Hon vill träffa henne igen och hon frågar alla som kan tänkas känna henne, men alla svarar undvikande att de inte har sett henne eller att de inte vet var hon är.

Vi förstår att No heter Nolwenn, men att hon kallar sig för No. Lou är ledsen för att hon har låtit No försvinna utan att tacka henne och utan att ha gett henne någonting. Kvinnan som jobbar i tidningskiosken tycker att Lou ska gå hem igen för "No lever i en annan värld än din", som hon säger.

Vi får veta att det inte går så bra för Lucas i skolan. Han visar inte att han skulle bry sig om det heller, direkt. Plötsligt en dag frågar han Lou om hon vill följa med honom hem. Lou vill gärna, men säger att hon ska hem: "en annan gång, kanske". Hon undrar om hon precis har missat den enda chansen i livet.

Lou funderar över hur vi kan skicka ut raketer i rymden och klämma in miljarder data på ett mikrochips, men samtidigt låta folk dö på gatorna. De firar jul i familjen, men Lou tänker att jul är en lögn som ingen tror på.

En hemlös man som Lou söker upp tipsar henne till slut om att No ibland äter i soppköket på Rue Clément. Lou väntar utanför soppköket i flera dagar, men No kommer inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar